Skip to main content

Hudpleie for baby og babymassasje

Om Babyhuden

 

massage1_4.jpg

Babyens hud er ikke bare utrolig myk, den er også et unikt og viktig skjold som gir beskyttelse mot omverdenen.

Babyens hud spiller en viktig rolle for å opprettholde helse og for å forsvare seg mot irritamenter og bakterier. Huden regulerer også babyens indre temperatur og er et verktøy for å utforske verden gjennom berøring.

Babyens hud er forskjellig fra voksen hud. Den kan se perfekt ut, men den er veldig ømfintlig, så den trenger ekstra pleie gjennom de første årene av livet. Noen fakta om babyens hud sammenlignet med voksen hud:

  • Babyhud er opp mot 30% tynnere
  • Babyhud mer utsatt for irritasjon
  • Babyens hud absorberer og mister vann fortere

Fordi den er mer ømfintlig, trenger babyens hud mer beskyttelse mot ytre faktorer slik som sol, vind, vann og sterke såper. Så, når du tar deg av den lille, bruk en mild og skånsom vask og en beskyttende olje som er spesielt utviklet for babyer som Natusan® by Johnson’s® Cottontouch™ 2-in-1 Bath & Wash og Natusan® by Johnson’s® Cottontouch™ Hair & Scalp Oil .

Enten du bader babyen din eller påfører fuktighetskrem, hjelper du å holde huden sunn. Med kjærlige bevegelser, skaper du også et spesielt bånd med babyen din gjennom kraften i berøringen.

Etter hvert som babyen din vokser, begynner den å utforske, og du må kanskje vaske ansiktet og hendene oftere. Prøv en mild vask som er utviklet for nyfødte som Natusan® by Johnson’s® Cottontouch™ 2-in-1 Bath & Wash.

Å holde babyens hud sunn

Etterhvert som babyen din blir eldre, blir den mer aktiv, og du vil sannsynligvis gå rett bak med en vaskeklut, for å prøve å holde barnet rent. Når du vasker barnet ditt oftere, må du sørge for at huden får fuktighet slik at den holder seg sunn.

Studier har kastet lys på forskjellene mellom voksen og baby hud. Baby hud er mer følsom enn voksen hud siden den konstant fortsetter å utvikle seg i løpet av det første året. Den er mer sårbar for irritamenter, endringer i temperatur og endringer i fuktighet. Derfor må du beskytte babyens hud mot ytre faktorer slik som sol, vind, vann  og sterke såper.

Babyens hud er den første forsvarslinjen mot omverdenen. For å holde seg sunn, er det viktig for huden at den blir riktig hydrert. Sørg for å gi huden fuktighet for å beskytte mot tørrhet.

Bruk en fuktighetsgivende rengjøring

 

massage2_4.jpg

Etterhvert som du vasker babyens ansikt og hender oftere, er det nå et godt tidspunkt å gå over til en vask som skånsomt gjenoppretter fuktighet mens den forsiktig rengjør huden. Natusan® by Johnson’s® Cottontouch™ 2-in-1 Bath & Wash er spesielt utviklet til å skånsomt rengjøre babyens hud.

Hold babyens hud hydrert

Det er en god ide å bruke en fuktighetskrem etter å ha vasket babyen din.

Babyens hud absorberer og mister vann raskere enn voksen hud. Derfor er regelmessig fuktighet av babyens hud en god måte å beskytte mot tørrhet.

Natusan® by Johnson’s® Cottontouch™ Body Lotion har vist seg å være mild og lett absorberende, og holder babyens hud myk og glatt.

Babymassasje

En fin måte å holde øye med din baby’s hud er gjennom massasje. Det gir deg mulighet til å gå over hele overflaten og sjekke om den er tørr eller flassende. Men det er ikke den eneste fordelen: Når babyen vokser og gjennomgår endringer i utviklingen, kan massasje bidra til å lette overganger. Det gir mange følelsesmessige og fysiologiske fordeler for din voksende baby.

Massasje hjelper med å:

  • Berolige babyen når de er gretne— Massasje har vist seg å redusere stresshormonet kortisol i blodet
  •  Øke deres følelse av velvære — massasje har vist seg å stimulere endorfiner, som kan løfte babyens humør
  •  Lette luft og  forstoppelse —  ved å stryke på babyens mage kan man hjelpe med å spre luft
  •  Slappe av i armer og benmuskler
  •  Og selvfølgelig, bidra til å utvikle et nært og tillitsfullt forhold med deg

Hvordan massere en baby

Massasje rutiner kan hjelpe med å bygge bånd med din baby og har fantastiske fordeler for utviklingen.

Du vet nå hvordan kraften i berøring og massasje kan styrke ditt bånd og hjelpe dine små til sunn utvikling, men du lurer kanskje på: Hvordan kommer jeg i gang?

Her får du noen tips og teknikker for babymassasje som kan hjelpe deg med å  forberede en trygg og  forsiktig babymassasje, samtidig som du sørger for at stunden betyr så mye mer.

NB: Ikke massér barnet ditt hvis den er syk eller hvis barnet nettopp har blitt vaksinert - injeksjonsområdet kan fortsatt være ømt.

Baby Massasje Teknikker & Tips

Velg en tid når babyen din er våken og oppmerksom, ikke for sulten eller etter et måltid

Sørg for at rommet er varmt og ikke for lyst

Gjør alt klart: olje, håndkle, ren bleie og klær

Vask hendene dine og fjern smykker

Bruk et trygt og behagelig sted for massasjen og plasser babyen din slik at den kan se ansiktet ditt tydelig

Før du starter, ta deg tid til å ta noen dype åndedrag- dette kan også hjelpe babyen din med å slappe av.

Babyer er forskjellige og forandrer seg hele tiden. Små babyer kan for eksempel føle seg tryggere hvis de har på seg klær og kjenner nærhet til foreldrenes kropp.

Bruk en formulert olje eller lotion, som Natusan® by Johnson’s® Bedtime Oil, bare en liten mengde er nødvendig til hendene— nok for dine hender til å gli behagelig over babyens hud.

Massasje kan gi deg økt bevissthet om hvordan din baby kommuniserer. Du vil lære å lese hva de liker, ikke liker, deres ønsker og følelser. Du lærer hvilke tid som passer best for å kose, leke og slappe av. Forholdet vil også vokse etterhvert som du og din baby finner ut av hva som er best for dere begge.

Use transparent background for content area?: